Kategorie

63-large_default.jpg
  • Obrázek
  • Obrázek (1)
  • Obrázek (2)
  • 63-large_default.jpg

Honda, HRX 537 VK Motorová sekačka, pojezd SELECT Drive®

28 990 Kč
Vč. DPH
Motorová sekačka HRX 537 VK se záběrem 53 cm Luxusní motorová sekačka Honda HRX 537 VK s dvěma sekacími noži a zabudovaným mulčovacím systémem, plynulou změnou rychlosti pojezdu, silným motorem a snadným ovládáním.
Množství
Poslední kusy skladem

Honda HRX 537 VK: základní model extrémně tiché zahradní motorové sekačky s variabilním pojezdem, s bezpečnostní brzdou rotace sekacích nožů, integrovaným mulčováním s dvěma sekacími noži, na podvozku z materiálu Xenoy® s doživotní zárukou na podvozek se záběrem sečení 53 cm. Vynikající ergonomie a snadná dosažitelnost všech základních ovládacích prvků u této sekačky poskytuje obsluze mimořádný komfort. Vlastní pohon s možností plynulé změny rychlosti jízdy SELECT Drive® se dokonale přizpůsobí pohybovým schopnostem každého a výrazně tak snižuje námahu při práci. Výškově nastavitelná ovládací rukojeť se přizpůsobí výšce postavy. Kompaktní rozměry a vyváženost stroje mimořádně umožňují vynikající ovladatelnost sekačky v členitém terénu. Standardním vybavením této sekačky je integrovaný systém volby pracovních režimů VersamowTM, který umožňuje obsluze jedním pohybem ovladače během vteřiny změnit sekačku trávy na mulčovač nebo drtič spadaného listí. Sekačka je vybavena bezpečnostní brzdou rotace sekacích nožů, která zajistí okamžité zastavení rotace sekacích nožů při vypnutí motoru. Motor je automaticky nastaven na pracovní otáčky bez dalších ovládacích páček motoru. Značně se tak zjednodušuje práce se sekačkou. Pohon a dostatečnou razanci dvou sekacích nožů vyžaduje dostatečnou sílu motoru. Tu sekačce v dostatečné míře poskytuje motor řady GCV, který je ve své kategorii nejvýkonnějším na světě. Robustní a pevná konstrukce podvozku pohlcuje vibrace, které se dále nepřenáší na ovládací madlo sekačky. Tato sekačka patří k nejtišším motorovým sekačkám na trhu vůbec.

VERSAMOW™ – INTEGROVANÝ MULČOVACÍ SYSTÉM

Pouhým pohybem ovládací páky poskytuje systém VersamowTM nebývalou variabilitu způsobů sekání. Buď budete trávník sekat a efektivně sbírat do sběrného koše nebo bude sekačka posečená travní stébla drtit na drobné částečky a pěchovat zpět do půdy trávníku jako přirozené přírodní hnojivo. Obojí lze také perfektně zkombinovat, tzn. plynule dávkovat nadrcenou travní hmotu zpět k travnímu drnu a nebo sebrat do sběrného koše. Kombinovaného režimu se využívá např. při likvidaci spadaného listí, kdy jednotlivé listy jsou rozmělněny na menší části a sebrány z trávníku do sběrného koše. Takto nadrcené listí lze bez problémů kompostovat. Versamow bude ideálně fungovat pouze ve spojení se systémy Honda Twin Blade - dvěma sekacími noži se čtyřmi ostrými čepelemi a Optiflow, který optimálně usměrňuje průtok vzduch sekacím zařízením a znatelně tak zlepšuje sekací výkon.

 

TWIN BLADE – DVA SEKACÍ NOŽE PRO EFEKTIVNĚJŠÍ ŘEZ

TwinBlade - dva sekací nože. Jedná se o použití dvou sekacích nožů současně, navzájem pootočených o 15°, které oproti jednoduchému noži zaručí vícenásobné přeseknutí travního stébla. Je tak dosaženo rozmělnění travní hmoty do několikanásobně menších částeček. Spodní nůž je opatřen aerodynamickými lopatkami, které při rotaci v prostoru pod sekačkou vytváří podtlak a dochází tak k vysávání posekané trávy a vyfukování do sběrného koše. Čím menší jsou useknuté části trávy, tím jsou lehčí a snadněji se z trávníku seberou. Proto sekačky se dvěma noži TwinBlade lépe sbírají trávu než sekačky s jedním nožem.

 

OPTIFLOW – ŘÍZENÍ TOKU VZDUCHU POD SEKAČKOU

Prostor rotujících sekacích nožů pod sekačkou, na který navazuje kanál průchodu do sběrného koše, je speciálně tvarován tak, aby průtok vzduchu pod sekačkou byl optimální pro všechny pracovní režimy sekačky a způsoby sekání. Je tím docíleno skvělých výsledků jak při sekání se sběrem do travního koše, kdy dochází nejen k dokonalému vyčištění trávníku, ale i k optimálnímu plnění celého objemu koše a tím snížení četnosti vyprazdňování. Sekačka má schopnost posekat a posbírat i mokrou, či vlhkou trávu aniž by docházelo k zahlcení a ucpávání výhozu do sběrného koše. Při mulčování naopak proudící vzduch napomáhá vpravení rozdrcené trávy zpět ke kořenovému systému trávy a není nutné řešit problém kam s posekanou trávou. Při sběru listí je optimálně nadrceno listí do velikosti, kdy lze listí sebrat do sběrného koše a následně uložit do kompostéru. Systém Optiflow značně zlepšuje schopnosti sekačky dokonale posbírat posekanou trávu.

SELECT DRIVE®

Možnost plynulého nastavení optimální rychlosti jízdy sekačky výrazně snižuje námahu při práci. Rychlost jízdy přesně odpovídá rychlosti chůze uživatale nebo přizpůsobení se povaze povaze terénu, kvalitě trávníku, výšce střihu apod. Na příliš členitých zahradách máte možnost plynule zpomalit při průjezdu kolem překážek, stromů a jiných předmětů i zafixovat zvolenou rachlost. Tuto rychlost si systém SELECT Drive® zachovává i po vypnutí a opětovném zapnutí pojezdu. Znatelně se tak usnadňuje manipulace se sekačkou a zvyšuje se tak komfort použití. A to vše bez nutnosti upravovat optimální pracovní otáčky motoru, které jsou zárukou dokonalého sekání s sběru posekané trávy. Bezpečnost při práci a pohodlnost ovládání zajišťuje zcela intuitivní ovládání pomocí ergonomicky tavrovaného madla.

PODVOZEK Z KOMPOZITU POLYSTRONG® / XENOY®

Podvozek je vylisován jako jediný, kompaktní díl, který svým tvarováním znatelně přispívá k pevnosti a odolnosti sekaček vůči mechanickému poškození. Přitom si podvozek zachovává svoji přirozenou pružnost. Kompozitový materiál pod názvem Polystrong® nebo Xenoy® má svůj základ v polymerových materiálech pro výrobu ochranných přileb pro hokejisty, hráče amerického fotbalu nebo se z něho vyrábí mantinely na hokejových kluzištích. Tento vysoce odolný plast navíc pohlcuje dokonale hlučnost a vibrace. Sekačky vyrobené z tohoto materiálu patří k nejtižším a nejkomfortnějším sekačkám na trhu. Odolnost materiálu je podtržena doživotní zárukou proti průrazu, vzniklému při běžném používání sekačky.

AUTOMATICKÝ SYTIČ

Tak jako u současných automobilů neznáme co je to sytič, tak je tomu dnes i u motorů na sekačkách. Každý benzínový motor, když je studený, potřebuje při startování obohatit spalovací směs, kterou do motoru připravuje karburátor, opatřený sytičem. Dříve byla na motorech zvláštní páčka na ovládání sytiče. Dnes již tuto činnost za nás vykonává automatické zařízení, které znatelně usnadňuje ovládání motoru a přispívá tak k vysokému komfortu při provozu

H730025
2 ks

Datový list

Objem motoru cm3
202
Hmotnost kg
40,8
Typ motoru
4-taktní zážehový jednoválec s rozvodem OHV
Šíře záběru cm
53
Počet nožů ks
2
Pracovní plocha (m2)
2000
Materiál podvozku
Xenoy
Rychlost pojezdu m/s
0 - 1,64
Výkon motoru kW/min
3,7 / 2850
Roto-Stop
Ne
Model motoru
Honda GCVx200
Výkonová kategorie HP
7
Pojezd
Ano, variabilní
Typ pojezdu
SELECT Drive
Výrobce
HONDA

Related Products