Kategorie

Obrázek
  • Obrázek
  • Obrázek (1)
  • Obrázek (2)

Honda, UMK 435 U Křovinořez

15 490 Kč
Vč. DPH
UMK 435 U Silný a robustní křovinořez s ovládacími řidítky určený pro zakončovací a dočišťovací práce pomocí struny v místech kam se nedostane klasická travní sekačka. Díky svému výkonu a jistému a bezpečnému ovládání řidítky je stroj ideálním řešením pro likvidaci přerostlé trávy či náletových rostlin a křovin použitím zejména žacího ocelového kotouče na otevřených či svažitých travnatých plochách.
Množství
Skladem

Honda UMK 435 U: mimořádně silný "řidítkový" model křovinořezu Honda poháněný 4-taktním motorem se snadným startováním, stabilním a konstantním výkonem, komfortním dvojitým zádovým postrojem s bezpečnostní karabinou a poloautomatickou žací strunovou hlavou typu Tap & Go a 3 zubým žacím kotoučem o průměru 255 mm v základním vybavení.

Tento silný křovinořez UMK435 ve specifikaci „U“ je vynikající pomocník při likvidaci přerostlých travin, náletů a křovin hlavně ve svažitém terénu nebo i rozlehlých plochách. Při práci je stroj zavěšen na bezpečnostní karabině komfortního zádového postroje a při dokonalém vyvážení dle postavy uživatele je jeho ovládání pomocí obouručných řidítek s antivibračními úchopy velice snadnou záležitostí. Díky ovládacím řidítkům je držení křovinořezu při práci velmi stabilní, bezpečné a jednoduché a stroj je vhodný pro používání nástavců jako jsou především ocelové travní kotouče nebo pilový kotouč. Rovněž je vhodnější pro práci na volnějším prostranství. Díky flexibilnímu upevnění ovládacích řidítek si uživatel snadno zvolí nejpoholnější pozici na svoji postavu a práce je proto velmi příjemná a bez námahy rukou a beder.
Výkonný, úsporný, tichý motor, schopný udržet konstantní výkon ocení hlavně příznivci z řad majitelů firem pro údržbu firemní zeleně, komunálních služeb jako doplňkový stroj k příležitostnímu použití při likvidaci hustých porostů nebo každý, kdo dává přednost výkonu s podporou solidní značky. Patentově chráněný miničtyřtaktní motor o obsahu 35 ccm o výkonu 1,6 PS je s dostatečnou rezervou bez problémů pohánět celou řadu žacích nástrojů jako je strunová hlava, ocelové travní popř. pilové kotouče nebo dokonce vyvětvovací řetězovou pilu. Základní výbava křovinořezu zahrnuje kromě stroje samotného, komfortní, bohatě polstrovaný zádový postroj, dva žací nástroje, sadu ochranných krytů, sadu nářadí pro montáž a základní údržbu a praktický textilní vak na toto příslušenství.
Jako příslušenství lze v síti autorizovaných prodejců získat celou řadu originálních doplňků jako jsou náhradní struny, kotouče, oleje, přilby, štíty, nůžky na živý plot, pilový kotouč, prořezávací řetězová pila a další.

STRUNOVÁ HLAVA TAP & GO

Poloautomatická strunová hlava zajišťuje optimální dávkování žací struny dle míry její opotřebení. Pokud je struna zkrácena opotřebováním, stačí během rotace strunové hlavy klepnout o zem, dojde tak k mžikovému uvolnění zámku struny a odstředivou silou se struna automaticky odvine z cívky uvnitř hlavy a prodlouží se tak sekací rameno struny až na max. 300 mm. Poklep můžete opakovat dokud nedojde k povytažení struny na požadovanou délku. V případě delšího povytažení dojde k automatickému zaříznutí struny. V případě delšího povytažení dojde k automatickému zaříznutí struny. Strunová hlava Honda má průměr 125 mm a cívka pojme 3 metry náhradní struny, což je o 56% více náhradní struny, než-li standardní strunové hlavy o průměru 100 mm.

 

OCHRANNÝ KRYT

Pokud potřebujete jako pracovní nástroj použít 3 - zubý či jiný travní žací kotouč, stačí jednoduše od rozměrného ochranného krytu oddělit pouze spodní ochranný proužek se zařezávacím břitem pro žací strunu. Není tak nutné pořizovat pro každý žací nástroj zvláštní kryt a dle potřeby kryty měnit. Při použití strunové hlavy, je ochranný kryt opatřen ochranným pruhem s ostrým zařezávacím břitem. Ten slouží k automatickému zakrácení žací struny na předepsanou pracovní délku při případném prodlužování opotřebované struny (viz. Strunová hlava Tap & Go). Jiní výrobci mnohdy používají plastový břit, který brzy ztratí svoji účinnost. Honda používá břit ocelový, který lze v případě nutnosti nabrousit. Byť se to zdá zbytečné, ale perfektní funkce tohoto břitu je z hlediska funkčnosti a bezpečnosti zcela zásadní. Profesionálové jiné ochranné kryty než s ocelovým břitem nemohou použít.

 

ÚHLOVÁ PŘEVODOVKA

Úhlová převodovka je vyrobena přesným litím hliníkových slitin a je mnohem odolnější vůči nárazům než běžné, lisované převodovky. Během práce musí samotná převodovka snášet ohromné nárazy a zatížení. Proto je blok úhlové převodovky u Hondy opatřen symetrickými žebrovými výztuhami, které poskytují převodovce dostatečnou pevnost i do nejtěžších podmínek použití. Největším nepřítelem pro úhlové převodovky je ovšem prach a namotávání trávy; z důvodu minimálních vůlí, jsou všechny pohyblivé části úhlového převodu a styčné plochy úhlových převodovek Honda velmi přesně spasovány a pro spolehlivé utěsnění je použito trojité ochrany na rozdíl od běžného, dvojitého nebo dokonce jednoduchého. Tak Honda zaručuje dokonalou ochranu vysokootáčkových úhlových převodů proti prachu a namotané trávě.

 

KOMFORTNÍ RUKOJETI

Rukojeti jsou mnohdy opomíjenou součástí stroje. U Hondy se tvarování, velikosti a materiálu rukojetí věnuje velká pozornost. Bezpečnost při manipulaci se strojem, jako je křovinořez je na úrvním místě. Proto i bezpečný úchop a držení je velmi důležitý. Ale i na komfort obsluhy se nezapomíná. Rukojeti jsou jedinými styčnými body obsluhy se strojem. Proto byla věnována velká pozornost přenosu nežádoucích vibrací na ruce obsluhy. Povrch rukojeti je v místě úchopu potažen měkčenou gumou, která pohlcuje velkou část vibrací od pracujícího stroje. Znatelně se tak snižuje únava obsluhy při dlouhodobé práci se strojem.

 

KOMFORTNÍ ZÁDOVÝ POSTROJ

Tento dvouramenní zádový postroj lze pro optimální nastavení pohodlně nastavit na velikost každého uživatele. Mimořádně bohaté polstrování ramenních popruhů je příjemné pro každou postavu a důmyslné rozložení hmotnosti na bedra obsluhy, pohlcují velkou míru vibrací a poskytují, na trhu jedinečnou, míru komfortu tak, aby obsluha ani při dlouhodobé práci netrpěla únavou. Ochranný kryt chrání bok uživatele od přímého kontaktu s hřídelí křovinořezu a s bezpečnostním závěsem s uvolňovacím systémem.

 

4-TAKTNÍ MOTOR HONDA

O pohon křovinořezů a i ostatních lehkých, ručně nesených strojů Honda se stará miniaturní 4-taktní motor Honda zdvihového objemu 25, resp. 35 ccm. A proč dát přednost 4-taktu před dvoutaktním motorem? Lehký start. S hodnotou 7,2 kg nutnou pro zatažení startovací šňůry pro nastartování motoru je start bezkonkurenčně nejlehčí ve srovnání s jinými motory srovnatelných velikostí. Nízká hlučnost. Díky nízko posazenému vlnovému spektru hluku je pro uživatele zvuk 4-taktní Hondy příjemnější a snesitelnější již od samotného nastartování.
Snížené provozní náklady a snadná údržba. Jak je všeobecně známo, pro 4-taktní motory není nutné připravovat směs benzínu s olejem. Jako palivo stačí pouze čistý, automobilový benzín. Ve skutečnosti je tak spotřeba oleje mnohonásobně nižší než u jiných motorů a s tím i nižší náklady na provoz. Nízká spotřeba paliva a delší akční provozní doba. Nízký zápach, emise a kouřivost. Díky spalování čistého automobilového benzínu bez příměsi oleje jsou kouřivost a emise až o 80% nižší než u dvoutaktních motorů v dané třídě.

 

FLEXIBILNÍ UPEVNĚNÍ ŘIDÍTEK

Pro dokonalé vyvážení a rozložení hmotnosti stroje na postroj a optimální polohu všech ovládacích prvků na konkrétní postavu uživatele, lze ovládací rukojeť snadno a pohodlně nastavit do potřebné polohy bez použití nářadí.

H713456
4 ks

Datový list

Hmotnost kg
7,53
Typ motoru
4-taktní jednoválec
Hlučnost dBA
109
Výkon motoru kW/min
1,0 / 7000
Zdvihový objem cm3
35
Model motoru
Honda GX 35
Výkonová kategorie HP
1,6
Nůž
Ano
Strunová hlava
Ano
Palivová nádrž ml
630
Olejová nádrž ml
100
Postroj
Dvojitý zádový, komfortní
Výrobce
HONDA